Відбулась презентація освітньої програми «Математичні методи моделювання, розпізнавання образів і комп’ютерного зору»

25 травня 2021 року відбулась презентація освітньої програми «Математичні методи моделювання, розпізнавання образів і комп’ютерного зору» другого (магістерського) рівня. В Online-вебінарі брали участь студенти рівня бакалавра, а також студенти магістратури.

Під час вебінару структуру нової освітньої програми висвітлила професорка Фізико-технічного інституту НТУУ “КПІ імені Сікорського”, докторка технічних наук Наталія Куссуль.

Також на вебінар були запрошені потенційні роботодавці, які розповіли майбутнім магістрам про перспективи розвитку та поєднання науки та бізнесу. Зокрема, Віктор Сдобніков розповів про застосування алгоритмів машинного навчання для покращення систем навігацій в компанії Apostera GmbH, де він є технічним директором та співзасновником. Віктор також є співавтором освітньої програми та викладає в у Фізико-технічному інституті, тому чудово розуміється на питаннях, які цікавлять студентів під час вибору спеціальності та вищого навчального закладу для подальшого навчання.

Олександр Обєдніков, директор з досліджень компанії SQUARD, поділився тематикою досліджень своєї компанії та продемонстрував нашим майбутнім магістрам приклади застосування комп’ютерного зору та глибинного навчання для аналізу відео-потоків. Віталій Гончарук, засновник та генеральний директор компанії Augmented Pixels, Inc., продемонстував живі приклади 3D-моделей реального світу, які так само отримані завдяки штучного інтелекту.

Матеріали вебінару можна знайти на сторінці Facebook та Youtube.