Фінальна зустріч щодо проєкту ERA-Planet

Вчора відбулась фінальна зустріч щодо проєкту ERA-Planet! Професорка Наталiя Куссуль представила результати дослiджень Інституту космiчних дослiджень в числі двох кращих сервісів, розроблених партнерами в проєкті GEO-Essential. Дослідження були спрямовані на розробку інформаційної технології для оцінки індикаторів цілей сталого розвитку (ЦСР), що мають відношення до оцінки земель сільськогосподарського призначення в Україні. 

Такими показниками ЦСР є 15.3.1 «Частка деградованих земель від загальної площі земель» та 2.4.1 «Частка сільськогосподарських земель в умовах продуктивного та сталого сільського господарства». Оцінка індикаторів ЦСР, як i карти класифікації земного покриву, користуються попитом у державних органах влади, зокрема це Держгеокадастр, Державна служба статистики України, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, а також Облдержадміністрація

Даний проєкт визначив тематику досліджень нашої команди на п’ять років. Пiд час його виконання «зросли» четверо молодих дослідникiв відділу, вони разом з основними результатами проєкту наразi відзначені на сайті ERA-Planet. 

Кожний фінал є початком наступного етапу, тож ERA-Planet отримав розвиток в наступному проєкті Horizon-2020 e-shape. В ньому беруть участь більшість партнерів ERA-Planet. 

Виступ можна переглянути за посиланням.

Всi перемоги ще попереду, тому з дедалi бiльшим запалом продовжуємо розвивати методи геопросторового і супутникового інтелекту разом iз кафедрою математичного моделювання та аналiзу даних i IKД. Долучайтесь!