Професор унiверситету Мерiленду Сергiй Скакун представив нашi спiльнi результати за проєктом NASA

Професор унiверситету Мерiленду Сергiй Скакун, «вихованець» нашої наукової школи, представив нашi спiльнi результати за проєктом NASA на вебiнарi від програми NASA щодо покриву та зміни землекористування на тему «Моніторинг зміни землекористування у Південно-Східній Україні під час військового конфлікту».

Однiєю iз розробок є виявлення артилерiйських i ракетних воронок, ракет, бомб та боєприпасiв, що не вибухнули. Саме через конфлiкт на сходi України посилилось використання важкої зброї, i завдяки напрацюванням в межах проєкту є можливiсть вiдслiдковувати наслiдки вiйськового конфлiкту завдяки космiчним знiмкам та найсучаснiшим пiдходам до глибокого навчання. Для наглядностi були представленi реальнi зображення. 

Окрiм цього, вивчення Смарагдової мережi в Луганськiй областi показало, що в рiчці Сiверський Донець втрата лiсу становить 46% та може призвести до значного зменшення бiорiзноманiття регiону. 

Це все лише два вiдсотки того, що було висвiтлено на вебiнарi, тому тим, хто таки потрапив на конференцію, варто заздрити. В час, коли технологiї розвиваються iз блискавичною швидкiстю, не можна втрачати жодної можливостi. 

Дякуємо за цікаву зустрiч Сергiю, органiзаторам та учасникам проєкту, а всiм iншим бажаємо наснаги у звершеннях!