Про передові технології та практичний досвід у вирішенні челенджевих задач із першим PhD з прикладної математики

Успішно завершилась лекція на тему «Як прикладна математика допомагає машинному навчанню?» із Mykola Lavreniuk — бакалавром і магістром КНУ імені Тараса Шевченко, першим PhD з прикладної математики КПІ ім. Ігоря Сікорського, снс Інститут космічних досліджень НАН України та ДКА України, Senior CV/ML Engineer TemaBit Fozzy Group, Top 1000/171000 in Kaggle.

Микола розповів про проєкт KISSA AI, в межах якого Fozzy Group тестують обслуговування кас на фудкортах за допомогою штучного інтелекту. Ця система дійсно здатна обслуговувати гостей на касі без участі людини — за допомогою технології комп’ютерного зору KISSA AI може розпізнавати страви, напої і снеки з високою точністю та формувати чек для гостя. В подальшому планується вдосконалення моделі та збір більшої кількості даних для навчання, додання можливості визначення порцій страв, object detection instance segmentation, multi-camera fusion with transformers, deep metric learning.

По завершенню розповіді Миколі надійшли десятки запитань, серед яких і питання про те, чи не шкодує він про навчання в аспірантурі, на що PhD відповів — ні, адже аспірантура на ринку праці прирівнюється до хорошого досвіду. Це стало відмінним трампліном для успішного працевлаштування. 

Наука однозначного варта уваги кожного з нас, тож варто себе оточувати людьми, що є прикладами для наслідування, та бойовим настроєм! Всім успіхів!

Хто не встиг до нас приєднатися – запис відео-лекції Миколи можете знайти за посиланням.