Планета горить. Який вихід знайшли яскраві зірки науки

Після виступу професорки Кафедри математичного моделювання та аналізу даних Наталії Куссуль на онлайн-трансляції «Наукова SuperNova 2» з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку не полишають думки про те майбутнє, яке будують українські вчені, яскраві зірки науки.

Мова йшла про результати проєкту Національного фонду досліджень України та Інституту космічних досліджень НАН України та ДКА України 2020.01/0268 «Інформаційна технологія оцінювання пожежної небезпеки та моніторингу пожеж у природних екосистемах на основі супутникових даних», над яким також працюють викладачі кафедри математичного моделювання та аналізу даних і співробітники НТТУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського».

У 2021 році ЗМІ сколихнула інформація про те, що наша планета горить, і Україна не стала виключенням. Через неможливість зафіксувати точну кількість пожеж, використовуючи супутникові дані з низьким просторовим розрізненням, зародився проєкт, кінцевим результатом якого є покращений Fire Weather Index, до якого доданий дефіцит вологи.

Серед перспектив — цифровізація економіки та підтримка прийняття рішень органами державної влади, а також підготовка до можливих несприятливих ситуацій не лише стосовно пожеж, а й по відношенню до різних аспектів нашого існування.

Наука — це круто! Ми можемо змінити світ!

Запис відео доступний за посиланням.