Участь наших студентів у першій конференції SPACETECH EUROPE Online Hackathon

Нещодавно, 30 листопада, команда, у складі якої студенти Кафедри математичного моделювання та аналізу даних Фізико-технічного інституту «КПІ ім. Ігоря Сікорського», учень Технічного ліцею НТУУ «КПІ» та співробітники Інституту космічних досліджень НАН України та ДКА України, взяла участь у першій конференції SPACETECH EUROPE Online Hackathon.

Конференція передбачала представлення своїх ідей, тож учасник команди, Георгій Білостенко, виступив із презентацією концепції розроблюваного продукту. Ідея полягає у розробці сервісу аналізу і прогнозування вартості житла на основі супутникових даних про екологічну обстановку, інфраструктуру та темпи розбудови міста. Результат проєкту дозволить зробити процес вибору житла легким та приємним. 

Мета участі у конкурсі — познайомитись з предметною областю, отримати досвід командної роботи та проєкт в портфоліо (або напрацювання для диплому), порівняти себе з іншими командами з різних країн і взагалі оцінити, чи подобається такий вид діяльності. Лідером команди є Михайло Ємельянов, інженер першої категорії ІКД та студент КАУ, а підтримують порадами та настановами — професорка Наталія Куссуль і наш випускник, Леонід Шуміло, який нині навчається в аспірантурі Університету Меріленду.

Бажаємо успіхів та сподіваємось, що отримані знання в необхідних сферах допоможуть зібратись на вершину!