Комунікаційний захід «Наукова SuperNova». Результати проєкту

Сьогодні професорка нашої кафедри, Наталія Куссуль, була в числі доповідачів на комунікаційному заході «Наукова SuperNova», який проводився Національним фондом досліджень України за інформаційної підтримки Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України.

Мова йшла про результати проєкту Національного фонду досліджень України та Інституту космічних досліджень НАН України та ДКА України 2020.01/0268 «Інформаційна технологія оцінювання пожежної небезпеки та моніторингу пожеж у природних екосистемах на основі супутникових даних», над яким також працюють викладачі Кафедри математичного моделювання та аналізу даних та співробітники КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Проєкт закінчується, і його результатом є інформаційна технологія, яка дозволяє регулярно відслідковувати рівень пожежної небезпеки з високим розрізненням у кожній точці країни. «Ми можемо моніторити не тільки пожежі, а й розвиток міст, зміни клімату, якість повітря, вирубки в лісах. Україна займе гідне місце в Європі як мінімум в сфері інтелекту. І не лише штучного».

Аби подивитись виступ, переходьте за посиланням та вмикайте відео на 14 хвилині!