Три технології, які до 2025 року можуть змінити світ

Всеосяжне проникнення штучного інтелекту, квантові обчислення, більш жорсткий контроль за викидами СО2, нові стратегії лікування раку… Розвиток сучасних технологій у найближчі п’ять років значно розширить можливості людства і вплине на життя багатьох.

Що принесуть зміни?

1. Виробництво, оптимізоване за допомогою штучного інтелекту

Зараз компанії швидко запроваджують хмарні технології для агрегування, інтелектуальної обробки та контекстного представлення даних про продукти та процеси з виробничих ліній і на всьому ланцюгу поставок продукції.

До 2025 року цей потік даних та інтелектуальні алгоритми, які його аналізують, дозволять виробникам постійно підвищувати якість продукції й одночасно зменшувати загальні відходи у виробництві до 50%. У результаті споживачі будуть насолоджуватися вищою якістю продукції, яка виробляється швидше, з меншою вартістю і меншою шкодою для навколишнього середовища.

2. Нова ера обчислювальної техніки

Квантові комп’ютери дозволять моделювати складні хімічні реакції, розробляти ліки та матеріали з бажаними властивостями, наприклад, каталізатори (вузол в авто для очищення вихлопних газів), які зменшать обсяги шкідливих викидів.

3. Розмиття фізичного та віртуального просторів

Межа між фізичним і віртуальним просторами буде розмита – глобальні музичні та кінематографічні фестивалі проходитимуть у цифровому форматі. Однак споживачі повинні довіряти формату віртуального спілкування або віртуальної участі в глобальних подіях, тому конфіденційність повинна мати пріоритет.