Розробка нової реальності та R&D в Україні

Наша освітня програма «Математичні методи моделювання, розпізнавання образів та комп’ютерного зору» стає все більш затребуваною – техногігант Qualcomm планує відкрити дослідницький центр розширеної реальності в Україні.

«Qualcomm Technologies придбала Augmented Pixels, щоб розширити мережу R&D в Європі і розвивати свою технологію розширеної реальності – XR, – каже Річард Тінклер, старший директор з маркетингу в Qualcomm. – У найближчі місяці ми розповімо більше про втілення цієї технології у Європі».

Extended Reality (XR) – це новий напрям, над яким працює Qualcomm, виробник мікрочіпів для компанії Apple і розробник інтернету нового покоління 5G. XR поєднує у собі технології змішаної, віртуальної та доповненої реальності, на якій спеціалізується Гончарук.

У планах Qualcomm – створити елегантні окуляри, через які користувачі бачитимуть не лише реальний, а й цифровий світ. Окуляри працюватимуть з 4G чи 5G та матимуть датчики, які зможуть аналізувати навколишній світ та людей. Такими окулярами Qualcomm хоче замінити усі екрани, якими користується людина – смартфон, планшет, ноутбук.

Детальніше читайте за посиланням.