10 лютого 2022 року геологічна служба США (USGS) надасть дані Landsat 9 з архіву Landsat

У цей час дані USGS Landsat 9 Collection 2 Level-1 і Level-2 будуть доступні для завантаження з EarthExplorer, Machine to Machine (M2M) і LandsatLook. Спочатку USGS надаватиме лише повні пакети завантажень, забезпечивши односмугове скачування та перегляд зображень.

Нещодавно супутник Landsat 9 пройшов оцінку після запуску і тепер працює. Ця подія знаменує собою початок місії супутника з розширення 50-річного рекорду Landsat, який знімає поверхню землі, поверхневі води та прибережні регіони з космосу. 

Landsat 9 був запущений 27 вересня 2021 року з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії. На супутнику є два наукових інструменти: оперативний наземний тепловізійний пристрій 2 (OLI-2) і тепловий інфрачервоний датчик 2 (TIRS-2). 

Удосконалення Landsat 9 включають вищу радіометричну роздільну здатність для OLI-2, що дозволяє датчикам виявляти більш тонкі відмінності, особливо в темних областях, таких як вода або густі ліси. Завдяки цій вищій радіометричній роздільній здатності Landsat 9 може розрізняти 16 384 відтінки заданої довжини хвилі. На додаток до покращення OLI-2, TIRS-2 значно зменшив розсіяне світло в порівнянні з Landsat 8 TIRS, що дозволяє покращити атмосферну корекцію та більш точні вимірювання температури поверхні.

Усі дії з введення в експлуатацію та калібрування показують, що Landsat 9 працює так само добре, якщо не краще, ніж Landsat 8. 

З 31 жовтня 2021 року Landsat 9 зібрав понад 57 000 знімків планети і буде збирати приблизно 750 зображень Землі щодня. Ці зображення будуть оброблені, заархівовані та розповсюджені з Центру спостереження та науки за земними ресурсами США (EROS) у Су-Фолз, Південна Дакота. 

Більше інформації за посиланням.