Обговорення освітньої програми “Математичні методи моделювання, розпізнавання образів та комп’ютерного зору”

На кафедрі відбулось обговорення освітніх програм “Математичні методи моделювання, розпізнавання образів та комп’ютерного зору” за спеціальністю 113 Прикладна математика для всіх рівнів освіти. На зустрічі піднімались питання розвитку професійних і творчих навичок у майбутніх спеціалістів, обговорювалась співпраця з міжнародними установами, навчання студентів на реальних наукових проектах, піднімалось також актуальне питання “відтоку мізків”.

В режимі панельної дискусії обговорено можливості розвитку проектного навчання, філософська етика майбутніх фахівців-розробників і інженерів, висловлювались ідеї створення навчально-тренінгового центру при кафедрі з залученням фахівців-практиків для вдосконалення основних компетенцій і розвитку навичок soft skills у студентів. Також роботодавці відмітили високий рівень базової підготовки студентів з математики і фізики.

Викладачі кафедри обмінялись думками зі стейкхолдерами щодо доцільності введення професійних дисциплін з розпізнавання образів вже на 2 курсі.

Щиро дякуємо роботодавцям Володимиру Метелеву (Grid Dynamics), Сергію Яцкову (Асоціація “Космос”), Андрію Ковальчуку (Samsung) за співпрацю, нові ідеї та підтримку у підготовці кваліфікованих випускників!