Про нас пишуть

В Київському політехніку вийшла стаття про діяльність гуртка з прикладної математики і його очільницю – співробітницю кафедри математичного моделювання та аналізу даних, доктора філософії Ганну Олексіївну Яйлимову.

На кафедрі викладачі багато уваги приділяють роботі з талановитою молоддю, до участі в гуртках залучають студентів і старшокласників, наставники ставлять цікаві задачі, заохочуючи молодь до наукової діяльності. Основний науковий напрям кафедри – методи аналізу великих даних, машинне навчання, розпізнавання образів на основі даних різного типу, переважно супутникових.

Сфера наукових інтересів Яйлимової Ганни Олексіївни – супутниковий моніторинг, розробка карт земного покриву, аналіз та обробка геопросторових даних, ГІС. Молода науковиця є активною учасницею державних і міжнародних проектів за напрямом супутникового моніторингу та аналізу даних, серед яких проекти Національного фонду досліджень України, проекти Світового банку та Європейської комісії. Нещодавно науковицю удостоєно стипендією КМ України.

Учасники гуртка з прикладної математики під керівництвом Ганни Яйлимової, а саме студенти бакалаврату і магістратури Володимир Кузін, Євген Григоренко, Олексій Дякун взяли участь у хакатоні NASA Space App Chellenge, де пройшли на міжнародний етап і виграли цінні призи. Також гуртківці беруть участь у діючих проектах кафедри.

Впевнені, що багаж знань з математики, фізики, програмування, а також навички роботи в команді приведуть наших студентів до успіху!