Підсумки роботи наукових гуртків кафедри

У нас гарні новини – студентські наукові гуртки продовжують свою роботу на повну потужність! І за перший семестр 2022 року наші учасники встигли досягнути дивовижних результатів. Наприклад, студенти учасники гуртка з прикладної математики, яким керує Ганна Яйлимова, взяли участь у хакатоні NASA Space App Challenge та пройшли у міжнародний етап змагань! Нещодавно на кафедрі відбулось нагородження учасників Володимира Кузіна, Євгена Григоренко, Олексія Дякуна, Святослава Матвіюка цінними призами від організаторів хакатону.

В грудні студент бакалаврату-гуртківець Володимир Кузін виступив із доповіддю на науковій конференції DESSERT’2022 з темою “EO4UA initiative: scientific European Support of Ukrainian scientific community”, що викликала зацікавлення серед аудиторії.

Але це ще не все! Наші гуртківці активно долучаються до наукових проектів, зокрема, працюють над нейромережевими моделями для побудови карти лісів в рамках проекту Swiftt. Крім того, ми готуємось до Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт “Black Sea Science”.

А ще наш гурток з олімпіадного програмування показав вражаючі результати.  Студенти-гуртківці взяли участь в всеукраїнському турнірі з програмування – ICPC – The 2022 ICPC All-Ukrainian Collegiate Programming Contest. Наша команда кафедри  вийшла у фінал Міжнародного етапу студентського турніру All-Ukrainian Collegiate Programming Contest! А в грудні команда фізтехівців виступила в третьому, міжнародному етапі ICPC і ввійшла в топ-10% команд-учасників в Україні! 

Ми дуже горді досягненнями наших талановитих гуртківців і бажаємо їм подальших перемог та неймовірних звершень! Нехай їхня праця буде плідною і допоможе у подальшому розвитку науки та технологій в Україні та по всьому світу.