Початок сезону збору наземних даних для щорічної карти посівів по Україні

Команда кафедри математичного моделювання та аналізу даних розпочали збирати дані про реальні посіви озимих культур для побудови щорічної карти посівів.
З початком війни збір статистичної інформації про посівні площі культур, зокрема і озимих, став майже неможливим. На допомогу в цій ситуації приходять супутникові дані, які дають можливість подивитись на ситуацію з космосу та об‘єктивно оцінити скільки та яких культур було посіяно. Проте для створення моделі та валідації отриманої карти посівів потрібні достовірні дані з полів, які ми власне і збираємо в таких поїздках.
Наша команда працює спільно зі Світовим Банком, державною службою статистики України, в межах проєктів національного фонду досліджень України та МОН (не обмежуючись цим переліком) задля цифрової трансформації нашої країни та для досягнення європейського рівня ведення та моніторингу сільського господарства.
Також ми намагаємось залучати до роботи в проектах наших талановитих студентів! Тому, якщо хочете працювати над реальними задачами в провідних проектах – вам саме до нас!