Розпочала роботу літня школа з аналізу даних

У п‘ятницю, 8 липня 2022 року, розпочала свою роботу тритижнева Міжнародна літня науково-профільна школа за напрямом «Аналіз даних» для студентів та учнів провідних технічних навчальних закладів України й світу.

Організаторами школи є кафедра математичного моделювання та аналізу даних НН ФТІ НТУУ “КПІ”, Університет штату Меріленд (США), Університет прикладних наук Анхальта (Німеччина), в співпраці з представниками Національного університету “Київо-Могилянська академія”. Учасниками школи є студенти цих університетів, технічного університету  Blekinge Tekniska Högskola (Швеція), а також школярі провідних Київських ліцеїв, зокрема ліцею “Лідер” та Технічного ліцею НТУУ “КПІ”.

Літня школа є однією зі щаблин створення Україно-німецького центру ключових компетенцій AIDA&TI, який створюється на базі НТУУ КПІ їм. Ігоря Сікорського та університету прикладних наук Анхальта (Німеччина).

Програма літньої школи спрямована на розвиток у студентів та школярів навичок роботи перш за все з даними та з їх аналізом, а також вмінням самостійно створювати навчальні набори даних на прикладі геопросторових даних. В умовах війни тематикою практичних завдань є моніторинг змін земного покриву, а також застосування нейромережевих алгоритмів для оцінки збитків сільськогосподарських територій від війни з використанням супутникових знімків.

Студенти матимуть можливість поспілкуватися з професорами кафедри ММАД НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» Наталією Куссуль та Університету прикладних наук Анхальт (Німеччина) Едуардом Сіменсом з приводу актуальності розв‘язання таких задач на рівні держави та про можливості активно долучатися в реальні проекти за заданою тематикою за умови успішного завершення навчання в літній школі.

На заняттях наші учні спробують створити свій власний набір даних для побудови карти класифікації земного покриву застосовуючи найпростіші алгоритми класифікації, а також засвоять початкові кроки роботи з відкритою хмарною платформою Google Earth Engine.

 

Фінальний день роботи Міжнародної літньої науково-профільної школи за напрямом «Аналіз даних»