Пройшов міжнародний воркшоп “Data, Intelligence and Algorithms”

Раді поділитися деталями про онлайн воркшоп кафедри ММАД на тему “Data, Intelligence and Algorithms“, який відбувся 21 березня. Тема – “Методи геопросторової статистики для оцінки економічних показників з використанням моделей супутникового інтелекту”.

Спікерами виступили:
Доктор Сергій Скакун – відомий фахівець у галузі геоінформатики, керівник численних проєктів NASA, професор університету штату Меріленд, випускник ФТІ, НТУУ “КПІ ім.… Continue reading

Запрошуємо на міжнародний воркшоп “Методи геопросторової статистики для оцінки економічних показників з використанням моделей супутникового інтелекту”

21 березня 2024 року о 16:00 запрошуємо взяти участь у міжнародному воркшопі, що відбудеться в рамках наукового семінару кафедри ММАД “Data, Intelligence and Algorithms” в дистанційному форматі.
Тема воркшопу “Методи геопросторової статистики для оцінки економічних показників з використанням моделей супутникового інтелекту” буде цікавою та корисною для всіх, хто цікавиться статистичним аналізом, аналізом динаміки земного покриву та застосуванням статистичних методів у геоінформатиці.
Continue reading

Продовжує роботу семінар “Data, Intelligence and Algorithms”

07.03.2024, на кафедрі ММАД пройшов науковий семінар “Data, Intelligence and Algorithms” у дистанційному форматі!  

Спікером виступив Олексій Кучаєв, Директор з прикладних досліджень компанії NVIDIA.

Під час заходу обговорили багато важливих та цікавих моментів: Large Language Models (LLMs), AI Alignment with human preferences, Reinforcement learning from human feedback (RLHF), і багато іншого.… Continue reading

Семінар з директором з прикладних досліджень компанії NVIDIA

Шановні колеги!
7 березня о 19.00 на кафедрі ММАД продовжує роботу науковий семінар “Data, Intelligence and Algorithms” в дистанційному форматі. Відбудеться зустріч із Олексієм Кучаєвим, Директором з прикладних досліджень компанії NVIDIA.

Тема зустрічі: узгодження мовних моделей (Language model alignment).

Будемо говорити про те, як змусити моделі вести себе як людина, які проблеми при цьому виникають, як їх розв’язати та багато іншого!… Continue reading

Не пропустіть науковий семінар на тему «Використання ChatGPT на прикладі задачі сегментації супутникових знімків»

26 травня 2023 р. о 16:30 на кафедрі ММАД продовжує роботу науковий семінар “Data, Intelligence and Algorithms” в дистанційному форматі.
Гавриленко Давид, студент НН ФТІ, переможець хакатону ER IPT HACK_2023, розповість про програмування з використанням ChatGPT на прикладі задачі сегментації супутникових знімків.
Continue reading

Науковий семінар “Data, Intelligence and Algorithms” на тему «Динамічні системи і машинне навчання», 1 лютого о 18:00

1 лютого 2023 р. о 18:00 на кафедрі ММАД продовжує роботу науковий семінар “Data, Intelligence and Algorithms” в дистанційному форматі. Цого разу говоритимемо на тему «Динамічні системи і машинне навчання».

Максименко Сергій Іванович, доктор ф.-м. наук, професор, член-кор. НАН України, зав.… Continue reading

Науковий семінар “Data, Intelligence and Algorithms”

На кафедрі відбулась зустріч в межах міжнародного наукового семінару “Data, Intelligence and Algorithms” в дистанційному форматі.
 
З доповіддю “Deep Learning for satellite monitoring” виступив випускник кафедри ММАД, аспірант університету Меріленду, фахівець у роботі з глибинними нейронними мережами та супутниковими даними Леонід Шуміло.
Continue reading

Науковий семінар “Data, Intelligence and Algorithms”

27 жовтня 2022 співробітники кафедри, студенти, аспіранти взяли участь в науковому семінарі “Data, Intelligence and Algorithms” з обговорення актуальних питань геопросторового інтелекту, використання супутникових даних, методів машинного навчання.

Завідувачка кафедри Nataliia Kussul висвітлила основні наукові напрямки роботи кафедри, розповіла про діяльність у міжнародній спільноті.… Continue reading