Робота нашої студентки Софії Дрозд здобула абсолютну перемогу на конкурсі ACM Student Research Competition 2024

Студентка магістратури нашої кафедри Софія Дрозд здобула абсолютну перемогу на конкурсі ACM Student Research Competition (SRC) у рамках міжнародного симпозіуму ACM Symposium on Applied Computing (SAC2024)!
Її дослідження “Detection of War-Caused Agricultural Field Damages Using Sentinel-2 Satellite Data with Machine Learning and Anomaly Detection”, проведене під керівництвом професорки Наталії Куссуль, було визнане найкращим серед усіх робіт, представлених на SRC, за що Софія отримала золоту медаль та грошову винагороду у розмірі 500$.
Конкурс складався з декількох етапів: спочатку робота Софії увійшла до семи кращих, що дало їй можливість представити свою роботу на постерній сесії. Після оцінювання, постер Софії потрапив до трійки лідерів, завдяки чому студентка пройшла у фінал. У фіналі Софія продемонструвала своє дослідження у форматі презентації перед журі та аудиторією, що і принесло їй перемогу.
Варто зазначити, що конкурс SRC проводиться щороку і надає молодим учасникам унікальну можливість поділитися своїми ідеями та отримати відгуки від провідних фахівців у галузі.
Симпозіум SAC2024 проходив з 8 по 12 квітня 2024 року у місті Авіла (Іспанія) і зібрав науковців з усього світу для обговорення передових досліджень та інновацій у сфері комп’ютерних наук, підкреслюючи значення наукових зустрічей для обміну думками та розвитку міжнародного наукового співтовариства.
Ми пишаємося тим, що Софія, представляючи нашу кафедру, змогла проявити себе на такому престижному міжнародному форумі та продемонструвала високий рівень наукової підготовки, яку надає наша кафедра.
Щиро вітаємо Софію, її керівницю та зичимо великих успіхів та нових перемог!