Проєкт «Асоціювання українських міст до місій кліматичної нейтральності та розумних міст» – U_CAN

Наша кафедра виграла проєкт в рамках програми Horizon Europe на тему «Асоціювання українських міст до місій кліматичної нейтральності та розумних міст». Цей проєкт є важливим кроком у відновленні України після війни та в напрямку європейської інтеграції.

Наш внесок:

Наші моделі штучного інтелекту (AI) та Earth Intelligence будуть забезпечувати наукову основу для розвитку України в напрямку досягнення вуглецевої нейтральності. Ці інноваційні технології дозволять ефективно аналізувати та впроваджувати стратегії для сталого розвитку наших міст та громад.

Огляд проєкту:

– Координатор – Технічний Університет Дрездена.

– Залучено 20 партнерів, 9 з яких з України.

Про проєкт «U_CAN»:

U_CAN має на меті спрямувати українські міста до кліматичної нейтральності через практичний підхід знизу вгору, відповідно до Європейської зеленої угоди. Проєкт розпочинається з основної групи з 8 українських міст, що перейматимуть європейський досвід кліматичної нейтральності.

Основні моменти:

– 42 місяці співпраці з партнерами .

– Орієнтація на адаптацію до європейських кліматичних стандартів.

– Акцент на co-design, науково-громадських дослідженнях та інтеграції AI та Earth Intelligence.

Вплив:

Проєкт підтримуватиме ініціативи з пом’якшення впливу кліматичних змін та адаптації у кожному пілотному місті, з акцентом на використанні наших передових технологій для досягнення цих цілей. Він включає обширний план поширення, комунікації та використання, яким керують європейські та українські організації.

Слідкуйте за подальшими новинами, коли ми розпочнемо цю трансформаційну подорож до сталого майбутнього України!