Фінальний день роботи Міжнародної літньої науково-профільної школи за напрямом «Аналіз даних»

28 липня 2022 р. відбулось підбиття підсумків та фінальна зустріч студентів з викладачами та меноторами у тритижневій літній школі «International Scientific Summer School on Data Analysis» (Наказ №216.2022 від 11.07.22 про проведення Міжнародної літньої науково-профільної школи за напрямом «Аналіз даних»), де студенти представили власні напрацювання та результати. Майже всі учасники школи успішно впоралися із розробкою власних проєктів та отримали сертифікати про успішне завершення школи у підтвердження здобутих знань.

Загалом 4 команди представили свої проекти по відслідковуванню змін земного покриву та 1 команда, яка працювала над значно складнішою задачею – моніторинг вирв від снарядів у зоні воєнних дій, та 22 учасники школи нагороджені сертифікатами.

Цьогорічний курс було присвячено аналізу збитків від війни, що дало змогу студентам опановувати нові навички у рамках актуальних задач. Під час роботи в літній школі студенти створили власний геопросторовий набір даних для побудови карти земного покриву, застосували алгоритм машинного навчання Random Forest до супутникових даних у хмарній платформі Google Earth Engine та отримали карти для кількох років, що дало можливість проаналізувати зміни різних типів земного покриву з плином часу.

Організаторами школи є кафедра математичного моделювання та аналізу даних НН ФТІ НТУУ “КПІ”, Університет штату Меріленд (США), Університет прикладних наук Анхальта (Німеччина), в співпраці з представниками Національного університету “Київо-Могилянська академія”. Учасниками школи є студенти цих університетів, технічного університету Blekinge Tekniska Högskola (Швеція), а також школярі провідних Київських ліцеїв, зокрема ліцею “Лідер” та Технічного ліцею НТУУ “КПІ”. Проведена школа – це лише початкові кроки Україно-німецького центру ключових компетенцій AIDA&TI, який наразі створюється на базі НТУУ КПІ їм. Ігоря Сікорського та університету прикладних наук Анхальта (Німеччина).

Відео-репортаж “Як це було” про літню школу з аналізу даних можна знайти за посиланням.

Відгуки учасників школи: