Команда гуртка з прикладної математики вибороли 2 абсолютне місце в 1 етапі Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт Black Sea Science

Міжуніверситетська команда з гуртка прикладної математики, що працює на кафедрі ММАД, у складі Євгенія Салія, Володимира Кузіна (студенти Кафедри математичного моделювання та аналізу даних) та Антона Гоголя (Національний університет “Києво-Могилянська академія”) під керівництвом проф. Наталії Кусуль та PhD Ганни Яйлимової, вибороли друге абсолютне місце в 1 етапі Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт Black Sea Science.
Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science» щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.
У своїй роботі “Machine learning models and technology for classification of forest on satellite data” (секція Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка) команда розробила алгоритм глибинного навчання для побудови карт класифікації лісів за супутниковими даними із використанням в якості навчальних даних існуючі історичні набори даних. Отриману модель можна застосовувати до супутникових даних за необхідний рік та для потрібної території інтересу, а в результаті отримати сучасну карту лісу з розподілом на два класи – листяний та хвойний.
Робота виконувалась в межах міжнародного проєкту моніторингу лісів SWIFTT (Satellites for Wilderness Inspection and Forest Threat Tracking – https://swiftt.eu/), який спрямований на відстеження захворювання лісів та інших можливих ризиків для лісів за супутниковими даними. Також команда активно використовує хмарну європейьску платформу CREODIAS для обробки супутникових зображень та нейромережевих алгоритмів.
У хлопців попереду другий етап конкурсу, де потрібно розповісти про свій проєкт наживо. Зичимо команді успіхів та перемоги!