Літнє стажування в рамках “Програми Mitacs Globalink Research Internship”

Студент бакалаврату Назар Поновчений поділився враженнями про наукове літнє стажування в Mitacs

Цитуючи український сайт Mitacs: “Програма Mitacs Globalink Research Internship – це міжнародна ініціатива для іноземних студентів з Австралії, Бразилії, Китаю, Колумбії, Франції, Німеччини, Гонконгу, Індії, Мексики, Тайваню, Тунісу, Великобританії, США та України для дослідницького стажування у Канаді. У стажуванні можуть взяти участь українці, які навчаються на 3-му курсі бакалаврату денної форми навчання. Щороку з травня по вересень учасники, які пройшли відбір, проходять 12-тижневе дослідницьке стажування під керівництвом викладачів канадських університетів з різних наукових дисциплін: від інженерних, технічних і математичних до гуманітарних і соціальних наук.”

Говорить Назар: я пройшов відбір на проведення дослідження в Університеті Торонто на перетині штучного інтелекту та human-computer interaction. Ми проводили аналіз, інтерв’ю, експерименти та прототипування для створення інтерфейсу для візуального контенту. Уявіть собі розмову зі штучним інтелектом, який розуміє вашу ідею і контекст та автоматично генерує графіку.

Я мав неймовірно насичені 12 тижнів роботи, які поєднувалися з зустрічами зі студентами, професорами і навіть дослідженнями природи та культури Канади. Якщо ви хочете познайомитися з університетом, професорами і студентами одного з найкращих університетів світу, отримати нові зв’язки, досвід наукової роботи, ознайомитися з Канадою і просто круто провести літо, то Mitacs GRI для вас!

На сайті ви можете знайти детальну інформацію про процес подачі заявки, відбору і самого стажування.
Бажаю удачі!