Старт проєкту «Інноваційні рішення для відновлення середземноморської екосистеми шляхом моніторингу та дезактивації від хімічного забруднення»

1 червня стартував новий проєкт «Інноваційні рішення для відновлення середземноморської екосистеми шляхом моніторингу та дезактивації від хімічного забруднення», учасниками якого є команда нашої кафедри.

Зважаючи на різноманітні зовнішні чинники, басейн Середземного моря дуже вразливий до хімічного накопичення та забруднення. Метою проєкту є захист басейну Середземного моря.

Це буде реалізовано завдяки багатовимірній структурі, заснованій на фактичних даних. Вона керуватиме розробкою політики та трансформуватиме суспільне прийняття, щоб зменшити викиди і забруднення. Крім того, будуть розроблені датчики наступного покоління та рішення для відновлення, щоб контролювати та видаляти пріоритетні хімічні речовини з їх джерела, одночасно зменшуючи забруднення вище за течією.

7-8 червня відбувся Kik-off meeting, де виступали всі учасники проєкту. Ми розповідали про свій попередній досвід та обговорювали плани щодо проєкту.

Відслідковувати якість води в океанах, зокрема нафтові плями, — це наша основна задача, яку ми плануємо реалізувати завдяки супутниковим даним та нейромережевим моделям.

Деякі знімки з нашої зустрічі можете побачити нижче.