Роботи нашої команди на IEEE EUROCON 2023

Команда кафедри математичного моделювання та аналізу даних представила свої роботи на конференції IEEE EUROCON 2023.

Перша робота по використанню машинного навчання для побудови карти лісового покриву за супутниковими даними була виконана в межах європейського проєкту SWIFTT.

Головним результатом роботи є нова карта лісу для Європи, яка допоможе краще ідентифікувати різні типи лісів, а також в подальшому якісніше відслідковувати захворювання лісів. Оскільки попередні наші моделі для території України показують ефективність і надійність запропонованого підходу, такий підхід ідеально підійде й для інших країн.

Друга робота про моніторинг якості повітря і про можливість по якості повітря робити певні висновки про міграцію людей під час війни була виконана в межах проєкту Національний фонд досліджень України.

В роботі представлені декілька різних підходів для підвищення точності оцінок якості повітря. Одним із методів є використання інструментів картографування грунтового покриву для кращого розуміння того, як це взаємопов’язано.

IEEE EUROCON 2023 надає унікальну можливість об’єднати дослідників і практиків з різних галузей, обговорити останні досягнення в різних областях і сприяти міждисциплінарній взаємодії.

Працюємо далі та розвиваємо українську науку.