Наша команда стала переможцем хакатону з ШІ для освіти «Штучний інтелект в Мрії»

Наша команда з Фізико-технічний інститут КПІ ім. Ігоря Сікорського стала переможцем хакатону з ШІ для освіти “Штучний інтелект в Мрії”, що відбувся 16 грудня в НаУКМА.

Капітан команди-переможця “FireFlies squad” – студент магістратури нашої кафедри Андрій Асєко-Нкілі, учасники – Комар Анастасія (3й курс НН ФТІ), Каюк Ксенія (1й курс магістратури НН ФТІ), Плахтій Гліб (випускник НН ФТІ).

Рішення, яке запропонувала команда:

Протягом уроку ШІ записує голос викладача. Далі викладач може натиснути кнопку в застосунку Мрії та ШІ, спираючись на викладену частину лекції, генерує йому тестове питання по матеріалу лекції. Це питання викладач автоматично надсилає кожному присутньому учню у застосунок Мрії і в учня є 20 секунд на відповідь. Після опитування викладач бачить хто та як відповів та аналізує рівень залученості аудиторії. Такі опитування команда пропонує робити раз на 10-15 хв. Вони майже не навантажують викладача і є дуже корисним способом концентрації дітей.

Третє та друге місця виграли колективи з НаУКМА — “Isterhishtar” і “То не ми”, відповідно. Четверте місце виборов колектив “Dreamers of dreams”, які представляли Київську школу економіки (KSE).

Також журі окремо відзначили команду “ТeteriVV”. Їм було запропоновано допрацювати ідею, і можливо, в майбутньому вона буде втілена в застосунку Мрія.

В хакатоні “Штучний інтелект в Мрії” взяли участь 17 команд і 60 учасників, які працювали в аудиторіях увесь день — з 10 ранку до 18 години вечора, після чого майже до 22:00 тривав пітчинг проєктів. Хакатон не зупинила навіть повітряна тривога — три останні команди пітчилися в укритті.

Ми дякуємо всім учасникам, журі та запрошеним спікерам за чудовий івент! Дякуємо Михайлу Федорову, який не зміг долучитися офлайн, проте мотивував студентів онлайн-зверненням.

Найближчими днями шукайте на сторінках Мрії детальний фотозвіт та відео.

Хакатон відбувся за сприяння Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.