Відбулась стартова зустріч за проєктом U_CAN: Україна на шляху до вуглецевої нейтральності

23-24 травня 2024 у місті Дрезден відбулася стартова зустріч учасників проекту U_CAN: Україна на шляху до вуглецевої нейтральності, у якій взяли участь професор нашої кафедри Андрій Шелестов та студентка магістратури Софія Дрозд.

Професор Шелестов представив партнерам проекту наукову команду нашої кафедри, поділився цінним досвідом та досягненнями в галузі машинного навчання та супутникового інтелекту. Він зосередив увагу на створених нами релевантних для проекту розробках, серед яких Urban Atlas для моніторингу змін у місті Києві та методи контролю якості повітря у столиці. Також професор Шелестов презентував наше дослідження про оцінку придатності території України для встановлення сонячних електростанцій. Важливо відзначити, що це дослідження, проведене за активної участі Софії Дрозд, стало одним з ключових компонентів у робочому пакеті 3 проекту U_CAN.

Нагадаємо, що проект U_CAN, фінансований програмою Horizon Europe, спрямований на підтримку України у досягненні цілей кліматичної нейтральності та реалізації стратегій розумного міста. Проект об’єднує 20 партнерів з України та Європи та триватиме до 2028 року.

Ми пишаємося тим, що наші моделі Earth Intelligence будуть забезпечувати наукову основу для розвитку цього проекту та з нетерпінням чекаємо на нові досягнення в рамках цієї ініціативи.