Вебінар на тему «Моніторинг зміни землекористування у Південно-Східній Україні під час військового конфлікту»

У п’ятницю, 22 жовтня, о 19:00 відбудеться вебінар від програми NASA щодо покриву та зміни землекористування на тему «Моніторинг зміни землекористування у Південно-Східній Україні під час військового конфлікту». Сергій Скакун, професор університету Меріленду, розповість про проєкт, до участі в якому залучені співробітники кафедри математичного моделювання та аналізу даних i Iнституту космiчних дослiджень.

На жаль, не всі розуміють наслідки військового конфлікту, що триває на південному-сході України з 2014 року. На даний момент лише 68% Донецької області та 69% Луганської області перебувають під контролем Уряду України, а їх частка у національному ВВП знизилася до 7,5%. Це далеко не всі зміни, які відомі завдяки роботі над проєктом. Наразі широко використовуються різні дані дистанційного зондування для моніторингу та кількісної оцінки змін у різних галузях.

Щоб дізнатись, які застосовуються зображення для картографування занедбаності посівів у регіонах, які дані курсуються для картографування артилерійських кратерів у сільськогосподарських полях та інші деталі, реєструйтесь за посиланням на вебінар, який стартує зовсім скоро.

Детальнiше.

Чекаємо на вас!