Наші магістри представили свою роботу на підсумковій науково-практична конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі штучного інтелекту

Сьогодні, 28 листопада, наші магістри Салій Євгеній та Кузін Володимир представили свою роботу на підсумковій науково-практична конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі штучного інтелекту!
Хлопці запропонували використовувати інтелектуальні методи інженерії ознак та штучного інтелекту для задачі семантичної сегментації стану лісів за супутниковими даними. Робота виконувалась в межах проєкту Horizon Europe “Satellites for Wilderness Inspection and Forest Threat Tracking”. З роботою можна ознайомитися за посиланням.
Метою конкурсу є активізація науково-дослідної роботи студентів, стимулювання інтересу до науки та технологій серед молоді та сприяння вирішенню проблем та практичних завдань у галузі штучного інтелекту. Цьогоріч конкурс проводиться в Україні вперше!
Загалом на конференції представлено 20 студентських робіт, а результати конкурсу будуть оголошені вже завтра! Тож бажаємо Євгенію, Володимиру та їх науковій керівниці Алли Миколаївни Лавренюк успіхів та перемоги!
Захід проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти, SIKORSKY CHALLENGE UKRAINE та компаній-партнерів: Бойові Птахи України“, TRENDFORMER, DataArt, Креді Агріколь Банк, SoftServe, Infopulse, Sigma Software.