Вебінар для вступників за спеціальністю 113 “Прикладна математика”

14 липня відбувся вебінар для вступників за спеціальністю 113 “Прикладна математика” за освітньою програмою “Математичні методи моделювання, розпізнавання образів та комп’ютерного зору” до Фізико-Технічного Інституту НТУУ “КПІ ім. Ігоря Сікорського”, де виступили викладачі, студенти та випускники.

Професорка Наталія Куссуль, заступниця директора Інституту космічних досліджень НАНУ та ДКАУ у своїй презентації представила зміст освіти новоствореної кафедри, розповіла про основні засади, серед яких фундаментальна освіта, реальні проєкти та академічна мобільність, а також абітурієнти дізнались про те, які їх чекають перспективи в міжнародній науці, інноваційних стартапах та в бізнесі.

Цікаво було послухати Віктора Сдобнікова, випускника ФТІ, який наразі є викладачем та співавтором змісту навчальної програми й одним із засновників компанії Apostera. Він поділився основними векторами розвитку в математичному моделюванні, розпізнаванні образів та машинному зорі, що в ХХІ столітті є сферами, котрі успішно розвиваються з кожним новим днем та неодмінно стануть основними рушійними силами в майбутньому.

Леонід Шуміло, якому вдалось освоїти дві складні спеціальності одразу завдяки наполегливості, розповів, опираючись на власний досвід, про те, як може пройти навчання не без труднощів, але неймовірно цікаво для тих, хто готовий працювати і вдосконалюватись. Леонід об’їздив майже всю Європу, відвідуючи професійні конференції, брав участь у реальних проєктах, зайняв своє місце в науці та не збирається зупинятись, адже вступив до престижного університету за кордон, в чому йому допомогли знання, які випускник отримав, сумлінно навчаючись, в нашому інституті.

Також ми заслухали студентів Назара Поночевного, який закінчив 2 курс, Марію Бондар (випускницю бакалаврату), й Остапа Хоменка, студента другого курсу, які знайшли своє місце в житті та в захваті від обраної ними спеціальності та рекомендують кожному небайдужому до свого майбутнього абітурієнту вступати до ФТІ.

Повний запис вебінару ви можете знайти на нашому YouTube каналі.