EUSpace4Ukraine опублікували White Paper та інтерактивні карти на основі даних, які отримали наші співробітники

Ініціатива EUSpace4Ukraine опублікували White Paper та інтерактивні карти про площі посівів на основі даних, які отримали наші співробітники з використанням методів машинного навчання та відкритих супутникових даних Copernicus.

Загальна площа сільськогосподарських угідь у 2022 році, порівняно з середнім значенням 2017-2021 років для всіх культур, зменшилася на приблизно 7% (майже 2 млн га), тоді як найбільше постраждалі культури (пшениця / ячмінь, соняшник та кукурудза) зазнали зменшення площі сільськогосподарських угідь до 13%.

У статті також відзначається наукова публікація науковців кафедри Наталією Куссуль, Софією Дрозд та Ганною Яйлимовою спільно з колегами зі Світового Банку та JRC, де наведено динаміку змін урожайності в Україні з початком війни. Дані супутникових спостережень наразі є незамінними для оцінки сільськогосподарських показників з космосу або там, де наземні обстеження неможливі чи небезпечні.

Агентство Європейського Союзу (ЄС) з Космічної Програми (EUSPA) запустило ініціативу EUSpace4Ukraine у квітні 2022 року з початком війни в Україні. Метою цієї публікації, яка демонструє оцінку впливу війни на сільськогосподарський сектор за допомогою програми Copernicus, є підтримка та впровадження інновацій Космічної Програми ЄС для гуманітарного сектору, який працює в Україні.

Більше про це ви можете прочитати за посиланнями:

▪️ https://www.euspa.europa.eu/newsroom/news/euspace4ukraine-white-paper-storymap-copernicus
▪️ https://storymaps.arcgis.com/stories/574740c9e7734bffb86d407e383a1255