Від нашої кафедри прийнято 4 роботи на IEEE IGARSS

З радістю повідомляємо, що від нашої кафедри прийнято 4 роботи на участь у найавторитетнішій конференції з супутникового інтелекту 2024 IEEE International Geoscience and Remote Sensing Symposium, яке відбудеться у Афінах, Греція, з 7 по 12 липня 2024 року!

Детальніше про статті:

1. Features’ Selection for Forest State Classification Using Machine Learning on Satellite Data
Yevhenii Salii, Volodymyr Kuzin, Alla Lavreniuk, Nataliia Kussul

У роботі використані передові методи комп’ютерного зору та штучного інтелекту для аналізу даних супутникового моніторингу, зосереджуючись на семантичній сегментації для визначення пошкодження лісів за допомогою мультиспектральних зображень оптичного супутнику Sentinel-2. Робота виконана в межах європейського проєкту “Satellites for Wilderness Inspection and Forest Threat Tracking” – SWIFTT.

2. A multimodal dataset for forest damage detection and machine learning
Hanna Yailymova, Bohdan Yailymov, Yevhenii Salii, Volodymyr Kuzin, Nataliia Kussul, Andrii Shelestov

У роботі представлено відкритий набір даних для території України, розроблений для навчання нейромережевих моделей для визначення пошкоджень лісів. Створений набір даних містить часові ріди оптичних (Sentinel-2), радарних (Sentinel-1) та метеорологічних (ERA-5) даних, а також мітки пошкоджених лісів внаслідок пожеж чи всихання. Робота виконана в межах європейського проєкту “Satellites for Wilderness Inspection and Forest Threat Tracking” – SWIFTT.

3. Flooded areas monitoring below the Kakhovka Dam based on machine learning and satellite data
Bohdan Yailymov, Hanna Yailymova, Nataliia Kussul, Andrii Shelestov

У роботі за допомогою машинного навчання та супутникових даних проаналізовано площі затоплених територій внаслідок руйнування Каховської дамби в Україні.

4. Assessing Ukraine`s solar power potential: a comprehensive analysis using satellite data and fuzzy logic
Sofiia Drozd, Nataliia Kussul

За допомогою багатокритеріального аналізу з використанням нечіткої логіки, попарних порівнянь і зваженої лінійної комбінації у роботі проведено комплексну оцінку території України та розроблено карту придатності встановлення сонячних електростанцій з використанням супутникових даних щодо клімату, рельєфу та землекористування.

Це велика заслуга нашої талановитої команди, яка продовжує підтверджувати своє лідерство та експертність у галузі геоінформаційних технологій та дистанційного зондування.

Ми пишаємось нашими науковими керівниками та студентами, які не лише поглиблюють знання, а й активно долучаються до міжнародних наукових заходів!

Бажаємо нашим учасникам успіху на виступі!