2021 IEEE 5th International Conference on Information and Telecommunication Technologies and Radio Electronics (UkrMiCo). Geospatial analysis of leased lands in Ukraine

Професор Кафедри математичного моделювання та аналізу даних Андрій Шелестов зі своїми  учнями к.т.н. Богданом Яйлимовим та студентом магістратури КАУ Олександром Пархомчуком представили на конференції IEEE 5th International Conference on Information and Communication Technologies (UkrMiCo 2021) доповідь  «Geospatial analysis of leased lands in Ukraine».

В роботі методами геопросторового інтелекту на основі супутникових даних визначено площі орендованих полів в Київській області. Валідація результатів за даними геокадастру підтвердила високу точність об’єктної класифікаціі сільськогосподарських полів.

З відкриттям ринку землі моніторинг земельних відносин і реального землекористування  в Україні набуває все більшого значення. Завдяки спостереженню Землі з космосу та інтелектуальному аналізу даних можна отримати додаткові можливості і інструменти для аналізу та прогнозування продуктивності землі.