Вступ до бакалаврату – 2024

Правила прийому та основна інформація

Наша кафедра запрошує на навчання за першим рівнем освіти (бакалаврат) за спеціальністю 113 Прикладна математика за освітньою програмою Математичні методи моделювання, розпізнавання образів та комп’ютерного зору   (сертифікат про акредитацію 4600 ОПП 49218).

Вся ключова інформація щодо прийому до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» зібрана на сайті приймальної комісії.

Для вступу за державним замовленням або за кошти фізичних та/або юридичних осіб на спеціальність 113 Прикладна математика всі вступники мають подати результати НМТ або ЗНО та мотиваційний лист.

Ключові відмінності прикладної математики за нашою освітньою програмою:

  1. Фундаментальна підготовка з математики, фізики і комп’ютерних наук
  2. Вивчаємо найсучасніші та найактуальніші напрямки штучного інтелекту
  3. Тісна наукова співпраця з провідними університетами і науковими установами світу й України
  4. Бакалаврські роботи в рамках реальних міжнародних проєктів (Horizon 2020, Horizon Europe, Світового Банку)
  5. Залучення викладачів із числа провідних науковців і фахівців в сфері аналізу даних і комп’ютерного зору
  6. Для підсилення практичного спрямування фундаментальних освітніх програм кафедра пропонує сертифікатну програму: «Моделі аналізу даних для комп’ютерного зору»
  7. Програма подвійного диплому з Університетом прикладних наук Анхальту, Німеччина (магістратура).
  8. Дуальна освіта з компанією Samsung

Студенти кафедри є переможцями:

  • конкурсу студентських робіт Black Sea Science 2023,
  • Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі штучного інтелекту,
  • Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей,
  • хакатону з ШІ для освіти «Штучний інтелект в Мрії» 2024,
  • переможці на хакатонах NASA Space App Challenge.

Наші студенти є активними учасниками міжнародного міністерського саміту GEO Week 2023, Leaving Planet Symposium 2022 та багатьох міжнародних конференцій.

Ми пишаємося нашими випускниками, які успішно працевлаштовуються за фахом або продовжують навчання в магістратурі, аспірантурі в провідних установах України та інших країнах світу!

Наші випускники – КЕРІВНИКИ І СПІВЗАСНОВНИКИ КОМПАНІЙ

Анчішкін Єгор

Співзасновник ІТ-компанії Viewdle, одного із найвідоміших за кордоном українських стартапів з розпізнавання облич у фото- і відеоматеріалах, чий продукт купив Google. 2012 року ця оборудка стала найбільш обговорюваною в IТ-співтоваристві. За даними Bloomberg, сума оборудки становила 45 мільйонів доларів.

Сдобніков Віктор

Співзасновник та технічний директор компанії Apostera (комп’ютерний зір, розпізнавання образів, доповнена реальність), купленої компанією HARMAN International (дочірня структура Samsung).

Назар Поночевний

Власник стартапу Harmix – інтелектуального сервісу, що автоматично добирає музику до відео. Переможець конкурсу від Ukrainian Startup Fund,  отримав приз у 25 000 доларів.

АСПІРАНТИ, КАНДИДАТИ, ДОКТОРИ НАУК ПРОВІДНИХ УКРАЇНСЬКИХ ТА ІНОЗЕМНИХ УНІВЕРСИТЕТІВ ТА НАУКОВИХ УСТАНОВ

Леонід Шуміло – аспірант університету Меріленду (США)

Марія Скуліш – доктор технічних наук. Кафедра інформаційно-телекомунікаційних мереж Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Марія Власенко – кандидат фізико-математичних наук. Працює в Instytut Matematyczny PAN w Warszawie.

Сергій Скакун – професор Університету Меріленду (США) і науковий співробітник  Центру космічних польотів імені Ґоддарда НАСА.

Олександр Рибак – кандидат фізико-математичних наук, викладач Фізтеху. Під час навчання в університеті щороку  бував переможцем або призером всеукраїнських і міжнародних студентських олімпіад з математики, двічі – фіналістом міжнародних олімпіад з програмування.

Микола Лавренюк – закінчив аспірантуру за спеціальністю «Прикладна математика»,  перший в КПІ ім. Ігоря Сікорського», хто захистив дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії (PhD), переможець конкурсу  «Найкращий молодий вчений Академії 2023».

Партнери кафедри

НН Фізико-технічний інститут укладає угоди (договори про співпрацю) з партнерами щодо підготовки студентів, зокрема, за спеціальністю «Прикладна математика» – з інститутами НАН України – Інститутом кібернетики, Інститутом математики, Інститутом космічних досліджень НАНУ-ДКАУ, Міжнародним науково-навчальним центром інформаційних технологій та систем НАН та МОН України, а також з провідними ІТ-компаніями: «Samsung R&D Institute Ukraine», «ЕПАМ Системз», «НетКрекер» (Україна), «Глобал Лоджик Україна», «Люксофт», «Глобал Софт» та іншими.

Вартість навчання за контрактною формою навчання становить 43 900 грн на рік.

Контакти Відбіркової комісії НН ФТІ:

E-mail vk.nnfti@lll.kpi.ua,

тел. +380970500415, +380633570074