e-shape

Назва проєкту: e-shape

Замовник: Єврокомісія

Організації: Space Research Institute NASU-SSAU (Ukraine), CREODIAS (Poland), Ukrainian Hydrometeorological Center of the State Emergency Service of Ukraine (Ukraine), National Technical University of Ukraine «Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute» (Ukraine)

Керівник проєкту від України: д.т.н., проф. Куссуль Н.М.

Термін виконання: 2020-2022

Посилання на опис програми

Про проєкт:

Фундаментом проєкту є послуга для оцінки показників ЦСР (2.4.1 та 15.3.1) на основі методології оцінки продуктивності сільськогосподарських земель та картографування типів культур за даними Sentinel-2 з просторовим розрізненням 10м, а також Sen-4-CAP. Цей продукт розроблено в рамках проекту GEO-ESSENTIAL|ERA-PLANET і вже впроваджено для невеликих пілотних зон в Україні за допомогою AWS та CREODIAS. В результаті поширення зони пілотування на всю територію України та деяких країн ЄС і сусідніх країн комерційні компанії отримають нове джерело інформації для оцінки продуктивності та землі на рівні поля. Інноваційна програма та навчальні курси MsSci сприятимуть розбудові потенціалу у сфері супутникового моніторингу в країнах, що розвиваються.

Найбільша технічна проблема в цьому проекті полягає в поширенні існуючої методології з пілотної області на продукти на рівні країни. Для вирішення цього завдання буде використовуватись програмне забезпечення Sen4CAP, однак запустити його для України та деяких країн ЄС все ще може бути проблемою. Іншим завданням є визначення контурів полів у векторному форматі для сусідніх країн з використанням Sen-4-CAP.

Мета проєкту:

У рамках проекту E-shape планується поширити зону пілотування на всю територію України та деяких країн ЄС і сусідніх країн. Це допоможе впровадити найкращі європейські практики (такі як Спільна сільськогосподарська політика, INSPIRE) на сусідні країни. Сервіс є цінним для урядових установ як інструмент для оцінки ЦСР та Сендайської рамкової програми.

Події в межах проекту

Представлення результатів роботи за проєктом e-shape

Відбувся вебінар за проєктом e-shape “EO in support of agricultural activities: new horizons”

Представлені роботи на міжнародному симпозіумі ESA Living Planet Symposium 2022

Виступ Софії Дрозд на Virtual General Assembly

IRLOGI e-shape Workshop